Skip to content

Voor de PVDA moet de regering onmiddellijk een openbare app invoeren opdat alle chauffeurs, taxi's en auto's met chauffeur, waardig kunnen werken.

Voor de PVDA moet de regering onmiddellijk een openbare app invoeren opdat alle chauffeurs, taxi's en auto's met chauffeur, waardig kunnen werken.

Youssef Handichi, PVDA-parlementslid in het Brussels Parlement, zal morgen Rudi Vervoort, minister-president van de Brusselse regering, oproepen om onmiddellijk een openbare app voor de taxisector in te voeren. Het Hof van Beroep heeft zopas, na een procedure van 6 jaar, een beslissing genomen die, althans voorlopig, een einde maakt aan de activiteiten van de multinational Uber op het grondgebied van Brussel-Hoofdstad. Volgens Youssef Handichi heeft de weigering van de Brusselse regering om de taxikwestie aan te pakken de situatie alleen maar doen verrotten: "De Brusselse regering draagt de grootste verantwoordelijkheid voor deze asociale situatie omdat ze de Uberwolf in de taxisector heeft toegelaten."

Youssef Handichi: "Maar het is nog erger dat Rudi Vervoort door zo te handelen de arbeidsomstandigheden van alle Brusselse chauffeurs heeft verslechterd, zowel van de LVC-chauffeurs, die nu van de ene dag op de andere werkloos zijn, als van de taxichauffeurs, wier rechten de laatste jaren sterk zijn afgezwakt. Het linkse parlementslid herinnert eraan dat de regering al jaren spreekt over een regionale applicatie. "Waarom duurt het zo lang? Taxibedrijven hebben verschillende apps gelanceerd, de MIVB heeft ervaring met apps (maas), waarom heeft het gewest nog steeds geen app? We hadden vandaag een oplossing kunnen hebben om de tussenpersonen uit te schakelen," beklemtoont Youssef Handichi.

Voor de PVDA komen de eisen van al deze werknemers op hetzelfde neer: Zij vragen om als volwaardige spelers in de Brusselse mobiliteit te worden beschouwd, wat maar mogelijk zal zijn met een openbare applicatie. "Naast betere inkomsten voor de taxibestuurders, zal het ook goedkopere tarieven mogelijk maken. Allemaal voordelen voor de gebruikers en een uitstekende manier om de sector nieuw leven in te blazen", aldus Youssef Handichi. En het linkse parlementslid besluit: "Zo gaan we deze uitdaging voor de toekomst oplossen, voor zowel werknemers als gebruikers.