Skip to content

Raoul Hedebouw: Een ondersteuning van formaat voor Mathilde El Bakri in Brussel

Op zondag 23 september hield de PVDA in Brussel haar grote campagne meeting. De authentiek linkse partij haalde uit met de aanwezigheid van Raoul Hedebouw. Raoul kwam om al zijn energie door te geven aan de Brusselse militanten. Het centrale thema van het debat: de uitdaging om Mathilde El Bakri, parlementslid voor het Brusselse gewest, verkozen te krijgen in de gemeenteraad van Brussel-stad.

De meeting vond plaats in de Vaartkapoen in Molenbeek. Het concept van de namiddag was eenvoudig: de 250 aanwezigen mochten hun vragen direct richten aan Raoul Hedebouw. Al snel werd de nationale woordvoerder van de PVDA vergezeld door Mathilde El Bakri, de lijsttrekker van Brussel-stad voor de verkiezingen van 14 oktober.

Ter inleiding liet de PVDA van Brussel de aanwezigen kennis maken met het rapport over het pensioen met punten. “Het zal dus zeker niet voor deze legislatuur zijn. Proficiat aan iedereen!” benadrukte de federale vertegenwoordiger van de PVDA. “Daar waar sommigen de “wij” naar voor willen brengen vanuit nationalistisch idee om te verdelen, zal de PVDA hier in Brussel-stad met Mathilde El Bakri vooral de “wij” verdedigen van de solidariteit, deze van de arbeidersklasse”. 

De PVDA lanceerde zijn gemeentelijke campagne, in heel België, in het teken van de verovering van de stad. “De PS-MR meerderheid verkoopt onze stad aan betonbaronnen, dat valt niet te ontkennen. De recente hold-up van de verkoop van Tour&Taxis is daar nog maar eens een goed voorbeeld van. Hoewel de overheidsinstanties beschikten over 38 hectares aan bouwgrond en de nood aan betaalbare kwaliteitswoningen zeer groot is in Brussel, heeft men in het geheim beslist om deze gronden aan de privé te verkopen voor een appel en een ei.” vertelde de regionale vertegenwoordiger en kandidate voor 14 oktober. “Het wordt tijd dat de bevolking opnieuw inzage krijgt in deze strategische beslissingen”.  

 

Het laatste woord werd door Raoul Hedebouw gegeven in de vorm van een afspraak: “Voor een nationale partij als de onze, is er een strijd die cruciaal is: doorbreken in Brussel-stad. Op 14 oktober hebben we 2200 stemmen nodig om Mathilde verkozen te krijgen en, ik kan u verzekeren, in dergelijke situaties telt elke stem!”

debug info: this is the footer for domain gewestbrussel
debug info: this is the footer for domain for existing data