Skip to content

PVDA: Doorbraak en lokale verankering in het Brussels Gewest

PVDA verheugt zich over de verkiezingsresultaten in het Brusselse. De linkse partij breekt door in alle gemeenten waar ze opkwam met een verkiezingslijst en springt van 2 naar 36 gemeenteraadsleden. « Blijkbaar werden de sociale programmapunten (betaalbaar wonen, gratis en kwaliteitsvol openbaar vervoer, tweetalige scholen) waarmee PVDA campagne voerde gedragen door een brede laag binnen de Brusselse bevolking. Honderden mensen zijn dan ook lid geworden van PVDA gedurende deze verkiezingscampagne. » verheugt Dirk De Block, voorzitter van PVDA voor het Brussels Gewest.

De linkse partij breekt door in de grootste gemeente van het Gewest : Brussel-Stad. 180.000 mensen in Brussel-Stad kunnen de komende zes jaar rekenen op verschillende authentieke linkse stemmen in de gemeenteraad tegenover het blingbling-beleid van burgemeester/businessman Close. Dat was alvast het objectief van de linkse partij.

« We zijn natuurlijk heel blij dat onze eerste twee verkozenen in Molenbeek en Schaarbeek, behaald in 2012, worden vervoegd door andere verkozenen : 6 in Schaarbeek, 7 in Molenbeek. Het is opvallend dat we groeien daar waar we al een verkozene haalden. » zegt De Block.

Dit toont dat de verankering van PVDA zich versterkt. Dirk De Block : « We hebben onze aanwezigheid in verschillende gemeenten versterkt. Honderden Brusselaars zijn lid geworden van PVDA. In Brussel-Stad hebben we nu vijf actieve wijkgroepen. De doorbraak van de linkse partij is positief voor de komende federale en regionale verkiezingen in 2019. »

Tenslotte verheugt de partij zich dat N-VA niet is kunnen doorbreken. « PVDA versterkt links in het Brussels Gewest en dat is een positief verhaal voor heel de linkerzijde. Zeker wanneer dit ten koste gaat van de rechtse partijen. » verheugt Dirk De block zich.

Op 14 oktober hebben een half miljoen Brusselaars kunnen stemmen op authentiek links, zoals PVDA zichzelf noemt. De brusselse gezinnen kunnen de komende jaren dan ook rekenen op een vastberaden PVDA die aan politiek wil doen met de mensen om hun prioriteiten in de gemeenteraad te brengen.

 

 

 

debug info: this is the footer for domain gewestbrussel
debug info: this is the footer for domain for existing data