Skip to content

Parlementaire rondetafelconferentie tegen racisme: "Tijd voor actie. De PVDA zal concrete maatregelen tegen structurele discriminatie voorstellen"

Parlementaire rondetafelconferentie tegen racisme:

Het Brussels Parlement start deze donderdagochtend met zijn "Rondetafelconferentie tegen Racisme". "De PVDA zal concrete maatregelen voorstellen om structurele discriminatie op het gebied van werkgelegenheid, huisvesting en in de openbare ruimte tegen te gaan", aldus parlementslid Petya Obolensky.

Volgens de linkse partij moet de rondetafelconferentie lessen trekken uit de mislukking van de eerste ordonnantie die praktijktests op de arbeidsmarkt mogelijk maakte. "Het Brussels Gewest kan al sinds enkele jaren discriminatie op de arbeidsmarkt opsporen en bestraffen. Maar deze wettelijke mogelijkheid bleef dode letter. Er zijn nauwelijks een tiental tests uitgevoerd... Daarom hebben wij een ordonnantievoorstel ingediend om die regeling doeltreffend te maken, door haar proactief te maken en haar van middelen te voorzien."

Brussels Parlementslid Petya Obolensky (PVDA) is blij dat racisme eindelijk centraal staat in de parlementaire debatten: "Ik wil de sociale bewegingen feliciteren die een grote rol hebben gespeeld bij het tot stand komen van de rondetafelconferentie en de politici hebben aangepord. Zij zullen niet langer genoegen nemen met ronkende verklaringen of de zoveelste vaststelling van wat wij al weten. Zij verwachten dat de politiek in actie schiet en concreet optreedt om de zaken te veranderen door discriminatie te bestrijden op de arbeidsmarkt, in de huisvesting, in het onderwijs, in de openbare ruimte en met name in verband met de politie... Dit zal het beste antwoord zijn op de wereldwijde, multiculturele en zeer jonge antiracistische beweging die zich, ook in ons land, afgelopen zomer heeft ontwikkeld na de moord op George Floyd."

debug info: this is the footer for domain gewestbrussel
debug info: this is the footer for domain for existing data