Skip to content

Oproep van PTB•PVDA-go!: "Nog geen school voor je zoon of dochter in Brussel ? Stuur je aanvraag naar ministers van onderwijs Vanhengel en Smet."

Donderdagmiddag verklaarde Brussels minister van onderwijs Vanhengel op FM-Brussel dat na 23 mei "alle Nederlandstalige kinderen een plaats zullen vinden in het Brussels onderwijs". Op 23 mei begint voor de Nederlandstalige scholen de periode van 'vrije inschrijvingen' - de laatste kans om nog een school te vinden.

Michaël Verbauwhede (lijsttrekker PTB•PVDA-go!) is daar minder van overtuigd: "Tot gisteren hadden 2852 kinderen nog geen plaats gevonden in een Brusselse Nederlandstalige school. In de eerste kleuterklas waren er vandaag nog 16 plaatsen vrij - voor 924 aanvragen. Het zou me dus verbazen dat na vandaag alle kinderen een plaats hebben."

De PTB•PVDA-go! roept alle ouders op die vandaag nog géén plaats hebben gevonden voor hun zoon of dochter om hun aanvraag op te sturen naar ministers Vanhengel en Smet (guy.vanhengel@skynet.be of kabinet.smet@vlaanderen.be).

Michaël Verbauwhede vervolgt : « Het is aan de overheid om een plaats te garanderen voor ieder kind. Niet aan de ouders om hun plan te trekken. Het gebrek aan scholen is niet hun schuld. We vinden het dan ook maar normaal dat de ministers concreet helpen om al die kinderen een plaats te vinden. »

debug info: this is the footer for domain gewestbrussel
debug info: this is the footer for domain for existing data