Nieuws - PVDA gewest Brussel

Kilometerheffing: de regering geeft 600.000 euro uit om reclame te maken voor een regeling die ze zogezegd had afgeschaft

Geschreven door Admin | 14 juli 2023
De door de Brusselse regering voorgestelde kilometerheffing is in de ijskast gezet na de mobilisatie van werkmensen en de PVDA. Tenminste, dat is wat minister-president Rudi Vervoort (PS) zei. Toch heeft zijn regering in minder dan een jaar tijd al 600.000 euro uitgegeven aan reclame voor de toekomstige belasting, die Smartmove wordt genoemd. De PVDA hekelt deze hypocrisie.

Hoewel het hem niet meer verwondert dat de Brusselse regering heimelijk de invoering van een belastingproject financiert dat in theorie geannuleerd is, is het de aard van de uitgaven van de regering die het Brusselse PVDA-parlementslid Francis Dagrin verbaast: "We wisten dat Rudi Vervoort en zijn regering de Brusselse werknemers hadden voorgelogen door hen te doen geloven dat het kilometerheffingsproject was stopgezet, terwijl de regering miljoenen blijft uitgeven aan camera's die gebruikt zullen worden om mensen te beboeten. Maar 600.000 euro uitgeven om reclame te maken voor een project dat zogenaamd is stopgezet en dat bedoeld is om werknemers te straffen die niet zonder hun auto kunnen, is een schandaal op een schandaal".
 
Francis Dagrin hekelt de hypocrisie van de regeringspartijen: "De regering liegt tegen de mensen door te beweren dat er geen kilometerheffing meer zal zijn, terwijl ze achter de schermen de toekomstige toepassing ervan financiert". En hij richt zich in het bijzonder tegen de Parti Socialiste: "De PS voert nu campagne tegen de kilometerheffing, terwijl haar regering de toepassing ervan in 2024 promoot". Hij besluit: "Hoe dan ook, er is een probleem en de strijd om deze belasting voor eens en voor altijd te begraven moet doorgaan, en wij zullen er zijn om die te voeren. "