Skip to content

Hakenkruis op PVDA-kandidate van joodse origine

Vanochtend, toen de PVDA-afdeling van Vorst, op pad gingen voor de verkiezingscampagne op het Sint-Denijsplein, zagen ze tot hun onaangename verrassing een hakenkruis getekend op de affiche van de lijsttrekster Stéphanie Koplowicz.

Een xenofobe daad die er voor PVDA-lijsttrekster, Stephanie Koplowicz niet door kan: « Doorheen mijn jeugd werd ik regelmatig met dit soort nazistische tags en ook met antisemitische opmerkingen gepest. Ik had nooit gedacht dat dit nog zou kunnen gebeuren."

"Deze daad kan je moeilijk los zien van een zekere verrechtsing van politiek en samenleving. Racisme wordt schering en inslag, er grijpen steeds meer racistische agressies plaats, en we zien groepen zoals Schild en Vrienden of Géneration identitaire verschijnen. De grootste partij van de federale regering heeft een directe verantwoordelijkheid hierin.” aldus Stéphanie Koplowicz. “Laten we een kat een kat noemen. Verschillende kopstukken van N-VA minimaliseren voortdurend bepaalde vormen van racisme en discriminatie, met de gevolgen die we nu kennen. Hoe lang nog zullen de liberale en christen-democratische coalitiepartners dit nog tolereren?”.

Voor de PVDA is deze nieuwe racistische daad in Vorst verontrustend. “Onze partij zit in de lift. Dat voelen we op het terrein. Meer en meer mensen willen PVDA helpen in de kiescampagne. Verschillende inwoners willen dat de gemeentepolitiek het andes aanpakt en ze hebben gelijk. Tegelijkertijd zien we dat extreemrechts virulenter tegen de PVDA ageert. We zijn al decennia een uitgesproken antiracistische en antifascistische partij." zegt Koplowicz. "Het is jammer genoeg niet de eerste keer dat we slachtoffer zijn van dit soort intimidaties."

PVDA is allesinds vastbesloten om de strijd voor een rechtvaardige samenleving, waar racisme en antisemitisme geen plaats hebben, verder te zetten. We roepen dan ook alle sympathisanten van de PVDA op om een affiche aan hun raam te hangen om hun steun te tonen. No pasaran!

debug info: this is the footer for domain gewestbrussel
debug info: this is the footer for domain for existing data