Skip to content

stib accusations nl

stib accusations nl

Youssef Handichi reageert op de beschuldigingen van een cdH-verkozene: "De beschuldiging dat ik tijdens het optreden van het personeel in de gebouwen van de MIVB heb rondgelopen zijn ongegrond, zoals ook minister Elke Van den Brandt heeft bevestigd". En verder: "Deze valse beschuldigingen, evenals die over manipulatie, zijn ernstig. Temeer daar deze volksvertegenwoordiger ze enkele dagen geleden heeft gelanceerd en die aan een racistische en islamofobe boodschap heeft gekoppeld waarbij de MIVB de 'Islamitische Vervoermaatschappij van Brussel' werd genoemd. Als er een onderzoek zou moeten gebeuren, dan zou het hierover moeten gaan."

"In plaats van valse informatie te verspreiden zou de cdH zich beter bezighouden met de strijd tegen de verspreiding van het virus in het openbaar vervoer", zegt de PVDA-volksvertegenwoordiger nog. "Vanmorgen vernamen we dat er weer een chauffeur is besmet geraakt. Voor hun veiligheid vragen de bestuurders dat de stuurpost hermetisch zou zijn afgesloten van het reizigerscompartiment. Voor de veiligheid van iedereen vragen ze dat de voertuigen meerdere keren per dag zouden worden ontsmet. Want vandaag kan een bus 20 uur rondrijden zonder enige ontsmetting."

De voormalige bestuurder van de MIVB hekelt de oproep tot een heksenjacht door het cdH-parlementslid tegen werknemers die in actie zijn gekomen. "Zeggen dat deze 1000 werknemers die actie hebben gevoerd voor de gezondheid van iedereen 'gemanipuleerd' zijn ... Wat een minachting, wat een onwetendheid van de arbeiders en hun bekommernissen! Ze weten heel goed waarom ze in actie zijn gekomen. Precies dankzij hen is de gezondheidsveiligheid bij de MIVB in de laatste 4 weken verbeterd. Door maatregelen als achteraan instappen en meer schoonmaken en ontsmetten. Maar in plaats van naar hen te luisteren, probeert hij de woordvoerders te intimideren van een beweging die onze gezondheid wil beschermen. Dat is onaanvaardbaar!"

debug info: this is the footer for domain gewestbrussel
debug info: this is the footer for domain for existing data