Skip to content

De verhoging van het parkeertarief door Elke Van Den Brandt is een nieuwe onrechtvaardige taks

De verhoging van het parkeertarief door Elke Van Den Brandt is een nieuwe onrechtvaardige taks

Voor Youssef Handichi, PVDA-volksvertegenwoordiger in het Brussels parlement, "pakt Elke Van Den Brandt, Groen-minister van mobiliteit, eens te meer de werknemers die geen alternatief voor de auto hebben".

In 2021 zijn de parkeerinkomsten al met 44% gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor, hetzij een stijging van 28 miljoen. De linkse volksvertegenwoordiger vervolgt: "Men blijft de tarieven verhogen. Er staat geen maat meer op. De werknemer die om 5 uur 's morgens aan zijn shift begint, wanneer er nog geen openbaar vervoer is, heeft een auto nodig. Hij heeft geen keus, en nu zal zijn bewonerskaart hem jaarlijks 60 euro kosten! De parkeerboetes worden ook duurder: die gaan van 25 euro naar 40 euro per halve dag! Al diegenen die zich geen individuele parking kunnen veroorloven, zitten in de rats. En ondertussen blijft men parkeerplaatsen opdoeken."

Youssef Handichi: "Het enige resultaat van dit beleid is dat de schatkist van het Gewest of van de gemeenten wordt gevuld ten koste van de werknemers. Ze zijn de kip met de gouden eieren. We hebben collectieve oplossingen nodig, zoals gedeelde parkeerplaatsen en efficiënt openbaar vervoer. Maar Elke Van Den Brandt blijft voor onrechtvaardige en asociale belastingen kiezen, zoals de kilometerheffing en de LEZ."