Skip to content

De PVDA sluit haar campagne af door 1000 stoffen maskers naar de postmedewerkers

De PVDA sluit haar campagne af door 1000 stoffen maskers naar de postmedewerkers

"Twee maanden na het begin van de lockdown krijgen de postbeambten die dagelijks naast elkaar aan het werk zijn, nog steeds maar één enkel masker per dag, met een levensduur van vier uur ", zegt het Brusselse parlementslid Youssef Handichi (PVDA): "We werden hierop attent gemaakt door verschillende postbeambten die zich niet veilig voelden", zegt Youssef Handichi.

In sorteercentra werken is allesbehalve eenvoudig in tijden van lockdown. "Enerzijds heb je die explosieve groei van online bestellingen, maar daarnaast is er vooral het risico op besmetting. Ze werken dicht op elkaar, samen met collega's uit heel België. Hun bescherming is volstrekt onvoldoende", voegt het parlementslid eraan toe.


Na de spoorwegwerkers, de taxichauffeurs, het gemeentepersoneel... zal de PVDA 5000 stoffen maskers geschonken hebben die door vrijwilligers zijn gemaakt. Het enthousiasme voor deze campagne toont de solidariteit die een reële bijdrage zal geleverd hebben in de strijd tegen het virus. "Veel arbeiders, die niet zijn gestopt met de bevolking te dienen tijdens de lockdown, vertrouwden ons toe dat ze zich in de steek gelaten voelden. Ook nu zijn sommige mensen nog steeds bang en ik begrijpze. Zo kunnen wij hen ook steunen en bedanken voor hun waardevolle werk", zegt Youssef Handichi.