Skip to content

De PVDA is verheugd dat de MIVB-tarieven in 2024 niet stijgen

De PVDA is verheugd dat de MIVB-tarieven in 2024 niet stijgen

In oktober kondigde de Brusselse regering aan dat ze de MIVB-tarieven in september 2024 zou verhogen. Vandaag is de PVDA verheugd dat de Brusselse regering terugkomt op haar beslissing. “Ze hebben naar onze argumenten geluisterd om uiteindelijk te beslissen om de MIVB-tarieven in 2024 niet te verhogen,” zegt Françoise De Smedt van de PVDA.

Françoise De Smedt, fractieleider van de PVDA in het Brussels parlement: "Zodra de verhoging van de MIVB-tarieven in oktober werd aangekondigd, hebben we geprotesteerd in het parlement en op straat tegen deze asociale en anti-ecologische tariefverhogingen. Op 1 december organiseerden we nog een actie in de straten van Brussel. Vandaag zijn we dan ook blij dat de regering naar onze argumenten heeft geluisterd".

Ze vervolgt: Hoe kan je het openbaar vervoer promoten en het tegelijkertijd duurder maken? Dat is wat we aan de ministers vroegen. We moeten de mensen aanmoedigen om het openbaar vervoer te gebruiken, niet afschrikken. Daarom is het noodzakelijk de tarieven niet te verhogen, maar integendeel goedkoper te maken en om zo snel mogelijk over te gaan op gratis openbaar vervoer. De PVDA heeft altijd sociale maatregelen verdedigd om het gebruik van het openbaar vervoer aan te moedigen. In plaats van mensen een kilometerheffing te laten betalen, moeten we goedkoop openbaar vervoer van goede kwaliteit aanbieden.