Skip to content

Annik Van den Bosch, Antwerps Delhaize-delegee op tweede plaats PVDA kamerlijst in Brussel

Annik Van den Bosch, Antwerps Delhaize-delegee op tweede plaats PVDA kamerlijst in Brussel

Annik Van den Bosch zal op de tweede plaats staan voor de PVDA in Brussel voor het federaal parlement. Ze is bekend als vakbondsafgevaardigde van Delhaize. Annik zal als Antwerpenaar opkomen in de Brusselse kieskring. “Wij zijn de enige nationale partij en daar ben ik fier op, ik krijg zo de kans om de stem van de werkvloer naar het parlement te brengen”.

Als geen ander weet Annik wat er leeft bij de werkende mensen. “Toen de plannen van de franchisering van Delhaize bekend werden gemaakt, wist ik direct wat dat betekende. Ik werkte voordien zelf bij een zelfstandige uitbater. “Onze sector is sowieso een van lage lonen en veel flexibiliteit. De arbeidsvoorwaarden bij zelfstandige winkels liggen nog een stuk lager dan bij de vaste Delhaize winkels. Dat ligt niet aan de zelfstandige uitbaters zelf, Delhaize duwt hen in een race to the bottom”.

Annik is op dit moment vakbondsafgevaardigde bij de Delhaizewinkel Fruithof in Berchem. De stap naar de PVDA is een logisch gevolg van haar syndicaal engagement, vindt Annik. “De regering had de franchisering kunnen tegenhouden. Het was een politieke keuze om dat niet te doen. Op De Croo moesten we niet rekenen, die ging liever wijntjes drinken met CEO Frans Muller. De enige, die aan onze kant stond, was de PVDA.”

Annik wil haar strijd in het parlement verder zetten. Ze weet zelf wat het is om met een beperkt inkomen rond te komen en hoe alles duurder wordt: "De regering kiest de kant van de grote bedrijven met wetten zoals de loonblokkering en ondertussen blijven de prijzen stijgen. Ik sta te popelen om die traditionele politici dat allemaal te vertellen”.  
PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw is opgetogen: “Ik ben heel blij dat we met Annik een arbeidster en syndicaliste van Delhaize naar het parlement zullen kunnen sturen. Dat ze als Antwerpse op de Brusselse lijst staat, is typisch voor de PVDA als enige unitaire partij van het land. Wij vormen één fractie met Vlaamse, Waalse en Brusselse verkozenen. En die eenheid is één van onze sterktes.”