samusocial

Persbericht

De conclusies van het commissierapport gaan niet ver genoeg om nieuwe schandalen te vermijden en dat is een gemiste kans vindt Mathilde El Bakri van PVDA-PTB.

Persbericht

Afgelopen dinsdag besprak het Brussels parlement een ordonnantie die nieuwe regels wil opstellen betreffende de gemeentelijke vzw’s en de intercommunales in het Brussels Gewest. Meer transparantie en minder schandalen leek de boodschap. In plaats van een debat ten gronde, leken het voor de traditionele partijen om hervormingen in de marge te gaan. Zowel S.pa, Open VLD, NVA en ook Groen. Er wordt niets voorgesteld om het probleem fundamenteel aan te pakken. “De PVDA wil een einde maken aan de privatisering en de vermarkting van de gemeentelijke diensten.

Nieuws

Het uitgebreid bureau van het Brussels parlement besliste een onderzoekscommissie op te richten om klaarheid te scheppen in de Samuocial-affaire. De PVDA eist het recht op om deel te nemen aan deze onderzoekscommissie.

De PVDA formuleerde die vraag in een brief aan de voorzitter van het Brussels parlement. Michaël Verbauwhede (fractievoorzitter van de PVDA) en Mathilde El Bakri (Brussels PVDA-volksvertegenwoordiger en toekomstig lijsttrekster voor stad Brussel) leggen uit:

Nieuws

Pascale Pereïta, afgevaardigd bestuurder van de Brusselse Samusocial, wil de bevolking “geruststellen” dat geen enkele euro van de mensen gebruikt is om zitpenningen van te betalen. Mathilde El Bakri, PVDA-volksvertegenwoordiger in Brussel en lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, reageert verbolgen: “Het is onaanvaardbaar dat giften van particulieren om extreme armoede te bestrijden, zouden gebruikt zijn om de zakken van graaiende politici en mandatarissen te vullen.