Pers

Persbericht

De conclusies van het commissierapport gaan niet ver genoeg om nieuwe schandalen te vermijden en dat is een gemiste kans vindt Mathilde El Bakri van PVDA-PTB.

Persbericht

Afgelopen dinsdag besprak het Brussels parlement een ordonnantie die nieuwe regels wil opstellen betreffende de gemeentelijke vzw’s en de intercommunales in het Brussels Gewest. Meer transparantie en minder schandalen leek de boodschap. In plaats van een debat ten gronde, leken het voor de traditionele partijen om hervormingen in de marge te gaan. Zowel S.pa, Open VLD, NVA en ook Groen. Er wordt niets voorgesteld om het probleem fundamenteel aan te pakken. “De PVDA wil een einde maken aan de privatisering en de vermarkting van de gemeentelijke diensten.

Persbericht

Brussel, 17/07/2015

PVDA Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Perscommuniqué


Strategie 2025 voor Brussel is meer dan bussiness friendly, het is een business only logica
 

Persbericht

In navolging van de interpellatie van volksvertegenwoordiger Claire Geraets (PVDA*PTB) bevestigt Cécile Jodogne, Staatssecretaris van het Brussels Gewest, een tripartite economische zending (met de drie Gewesten) naar Israël. De zending is gepland voor december 2015.
Voor de Brusselse meerderheid (PS-CDH-FDF-OpenVLD-CD&V-SPa) blijft de centrale vraag of Israël een 'bloeiende markt' is en of die 'interessant' is voor Brussel. Volgens de Staatssecretaris zijn dat de objectieve elementen.

Persbericht

Donderdag 21 mei om 14u staat een voorstel tot resolutie van PVDA-volksvertegenwoordiger Claire Geraets op de agenda van het Brusselse parlement. De resolutie eist de stopzetting van economische zendingen naar Israël.

Persbericht

PVDA Molenbeek 
Persbericht


Meer dan 1200 kinderen in Molenbeek hebben de naschoolse opvang verlaten, een daling van méér dan 40% op minder dan 2 jaar tijd. 

Sinds 2013 moeten ouders betalen voor de opvang in Molenbeekse gemeentescholen. Je moet betalen voor de opvang ’s morgens, ’s avonds en ’s middags. De PVDA protesteert tegen deze maatregel omdat het kinderen uitsluit. 

Persbericht

De PVDA van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest klaagt de 'besparingsshift' van het federaal naar het regionaal niveau aan. Dankzij een vermindering van 750 miljoen EUR kan de regering Michel de federale besparingen beperken en deze doorschuiven naar de regio's. Voor Michaël Verbauwhede, Brussels volksvertegenwoordiger voor de PVDA zijn deze «regionale bezuinigingen niet minder pijnlijk dan de federale bezuinigingen. Een verhoging van de prijs van een ticket bij de MIVB is even nefast als de prijsverhoging voor een treinticket bij de NMBS. Voor ons zijn beiden onaanvaardbaar.

Persbericht

De recente gegevens van Actiris en de getuigenissen die zich opstapelen bevestigen het: de instapstages in ondernemingen zijn geen oplossing voor de werkloosheid. Voor de Brusselse PVDA volksvertegenwoordiger Michaël Verbauwhede "dragen deze stages bij tot het precair maken van bestaande jobs en zet dit systeem jongeren in de uitverkoop, voor een miserabel loon”. “De jeugd wil niet in de uitverkoop staan. Jongeren willen een deftige en stabiele job."

Pagina's