Gratis schoolkit in Vorst

EEN GRATiS SCHOOLKIT IN ALLE SCHOLEN VAN VORST

Gratis onderwijs is een recht – eis van onze gemeente dat zij dit garandeert!

In Vorst, zoals in veel andere gemeenten, is het onderwijs verre van gratis. Momenteel moeten de ouders van de kinderen van de gemeentelijke scholen zelf hun schoolmateriaal kopen bij het begin van het schooljaar, de factuur is soms hoger dan 100 euro.

Voor de PVDA begint gratis onderwijs bij het pedagogisch materiaal. Met een gratis  schoolkit met daarin alle materiaal dat de school nodig acht, kan ieder kind studeren in de best mogelijke omstandigheden.

Gedaan met de stress bij de inkopen aan het begin van het schooljaar: een gratis schoolkit is ook een waarborg voor standaardvoorzieningen voor iedereen en vermijdt de concurrentie tussen kinderen.

 

Wij eisen een gratis schoolkit voor alle leerlingen van de scholen in Vorst:

- een boekentas aangepast aan de leeftijd van het kind

- een volledige pennenzak, met daarin degelijk materiaal

- knutselmateriaal (voor de kleuterklassen) of schriften (voor de lagere school) die de kinderen het heel jaar nodig zullen hebben

- een voorraad in elke school om het kwijtgeraakt materiaal te vervangen

 

 

4 ondertekenaars, op naar 250!

Teken jij ook?

Velden met een * zijn verplicht.

Door deze petitie te ondertekenen verklaar je je akkoord dat de PVDA de door jou verstrekte gegevens bijhoudt om je naargelang je interesses op de hoogte te houden van standpunten en activiteiten van de PVDA. Je kunt die gegevens opvragen, laten verbeteren en laten verwijderen. Dat kan per e-mail naar pvda@pvda.be, of per brief naar PVDA, M. Lemonnierlaan 171, 1000 Brussel. Als je vindt dat we je persoonsgegevens op een onrechtmatige manier verwerkt hebben, kun je een klacht indienen bij de Privacycommissie. Meer over het privacybeleid van de PVDA: www.pvda.be/privacy.

1 reactie

  • Robine Horckmans
    ondertekend 2019-05-18 11:46:49 +0200

Dit is jouw beweging